Obilježavanje Svjetskog dana voda u Biogradu na Moru

Akcija čišćenja podmorja povodom obilježavanja Svjetskog dana voda u sklopu projekta “More u Srcu” održati će se u subotu 25. ožujka 2017. u Biogradu na Moru

Poštovani,

Obavještavamo Vas da Udruga za zaštitu okoliša “Hippocampus” iz Biograda na Moru u suradnji s Ronilačkim klubom “Sveti Roko” iz Bibinja, Udrugom NADA GD Crveni križ Biograd na Moru, Bošanom d.o.o iz Biograda i Gradom Biogradom na Moru organizira akciju čišćenja podmorja i obale na području Biograda, na lokaciji uz obalu od trajektnog pristaništa prema uvali Jaz. Akcija će se održati u subotu 25. ožujka 2017. godine s početkom u 9 sati kada započinje okupljanje sudionika u restoranu Guste uz doček dobrodošlice, dok se ulazak u more očekuje oko 10 sati. Završetak je predviđen oko 14 sati.
U akciji će sudjelovati 15-ak ronioca i 20 – 25 osoba na obali za prihvat smeća. Kontejneri i odvoz smeća dogovoren je s komunalnim poduzećem “Bošana” d.o.o.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da se odazovu akciji i pomognu nam u nastojanju da očistimo naše prelijepo more od posljedica nesavjesnog ponašanja prema tom našem prirodnom bogatstvu.
Projekt “More u Srcu” provodi se već četvrtu godinu za redom, a do sada su ga financijski podržali: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad biograd na Moru, Zadarska županija, Narodne novine i Zaklada Kajo Dadić i Bošana d.o.o. na čemu im od srca zahvaljujemo.
S poštovanjem,

Direktor: Željko Domitrović, dipl. ing. agr.