Novi proračun Europske unije od 2021. do 2027. i programi sljedeće generacije za organizacije civilnoga društva u Republici Hrvatskoj

Udruga za zaštitu okoliša Hippocampus sudjelovala je u izobrazbi „Novi proračun Europske unije od 2021. do 2027. i programi sljedeće generacije za organizacije civilnoga društva u Republici Hrvatskoj” u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Centra za razvoj javnog i neprofitnog sektora TIM4PIN koji je okupio najrelevantnije stručnjakinje u ovom području.

Dana 25. siječnja 2021. godine održan je webinar na tu temu. Na radionici su: “O mogućnostima financiranja projekata civilnoga društva iz EU fondova od 2021. do 2027.” govorile su gospođa Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade, gospođa Ivana Maletić, članica Europskog revizorskog suda (Luxemburg), gospođa Katarina Ivanković-Knežević, Opća uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivost (Bruxelles), gospođa Nada Zrinušić, pomoćnica ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te gospođa Naida Mekić, načelnica Sektora za programiranje i nadzor operativnih programa u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Izobrazba je obuhvatila važne teme poput novosti kohezijske politike za organizacije civilnoga društva u odnosu na promjene u pripremi i provedbi projekata, koje su detaljno obrazložene, a predstavljan je i novi Fond za oporavak i otpornost kako bi se jasnije utvrdili potencijalni korisnici i mogućnosti financiranja reformskih promjena u Hrvatskoj.