Prvi nastup Teama Hippocampus na natjecanju u ribolovu šarana

Povijesni trenutak za Udrugu, prvi nastup Teama Hippocampus na natjecanju u ribolovu šarana. Team je osnovan s ciljem zaštite ribljeg fonda, promocije ribolova kao zdravog načina provođenja slobodnog vremena odnosno sporta u suživotu s prirodom.

U okviru svojih djelatnosti team promovira zaštitu ribljeg fonda popularizacijom kroz sport odnosno nastupanjem na natjecanjima koja promoviraju ulovi i pusti pristup ribolovu.. Ekipa je prvi puta nastupila na jezeru Ontario-Zagreb u sastavu Ivan Palajsa i Tomislav Košćak, te moralni vođa Perica Perić pod nazovom CT Hippocampus. Prvenstvo ŠRD PIŠKOR održalo se od 16. do 18. rujna 2022. godine. Od petka u 12 sati do nedjelje u podne 23 ekipe nadmetale su se na jezeru Ontario-Zagreb. Vrijeme, “milenijski potop” rekli bi naši prognostičari, ali ekipa se u niti jednom trenutku nije predala niti posustala u svojim aktivnostima. Više od 35 sati pljuštanja kiše, udara vjetra nije ih spriječilo u postavljanju kampa i napornom radu na natjecanju. Tijekom 48 sati ribolova, po obilnoj kiši (Sava je narasla 4 m u 24 sata), polako su se penjali, padali I ustrajno nastavljali svoj put prema povijesti kao prvi “morski konjici” koji su lovili šarane i to protiv mnogih kontinentalnih prekaljenih starih majstora šaranolova. Konačan plasman na 9. mjesto, ogroman je uspjeh za prvi puta i samo je najava za iduću godinu, odnosno dokaz da i more svoga konjića za utrku ima. Udruga je ponosna na svoje PRVAKE ( oni koji prvi puta predstavljaju Udrugu na nekom natjecanju, za nas su prvaci) i ČESTITA im od srca. Posebno smo ponosni na angažman našeg tima, dvojca na terenu Tomislav Košćak i Ivan Palajsa, te moralnu podršku Perica Perić putem digitalne tehnologije. Koliku požrtvovnost članovi tima imaju pokazuje I angažman Perice koji je odradio prijavni dio I bio na otvorenju natjecanja, po kiši pomogao u postavljanju opreme i doslovno iz blata uskočio u automobil, te krenuo put Slavonije na vjenčanje.

Nakon polučenog uspjeha, tim nastavlja dalje sa svojim uobičajenim aktivnostima i pripremama programa za 2023. godinu. Za kraj uživajte u fotografijama s prvog nastupa Tima Hippocampus na natjecanju u ribolovu šarana, jetero Ontario-Zagreb.